Tofu-paisti

Ainekset:

  • n.1kg tofua (= 4 pakettia kaupassa myytävää maustamatonta Soya:n valmistamaa Tofua TAI 5 pakettia Kauppahallin Asian marketista ostettua tofua )

     

Täytteeksi tofupaistiin voi laittaa mitä ikinä itse haluaa, tässä muutamia ehdotuksia:

  • 1 sipuli

  • 6 dl leipäkuutioita (kaikki leipä käy)

  • 2 dl herkkusieniä (tölkki tai tuore)

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 0,5 dl auringonkukan siemeniä

  • porkkanaa

  • palanen kesäkurpitsaa

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • oliiviöljyä

  • 2 rkl soijakastiketta + 2 dl vettä

  • 2 tl salviaa

  • 2 tl rosmariinia

  • 2 tl timjamia

  • 1 tl meiramia

  • (1 dl rusinoita)

Marinadi:

  • 0,5 dl seesamiöljyä

  • 1/3 dl soijakastiketta

  • (2 rkl misokastiketta)

  • 2 rkl appelsiinimehua

  • 1 rkl sinappia

     

Tofu-kuoren valmistus

-          Muusaa tofu astiassa hienoksi

-          Peitä läpimitaltaan n. 30cm lävikkö märällä harsolla

-          Lisää muusattu tofu lävikköön

-          Peitä tofun päällys reunojen yli jääneellä harsolla

-          Laita lävikön alle kulho/kattila ja harson päälle lautanen ja paino (n.1kg)

-          Pistä jääkaappiin ja jätä odottamaan mieluiten yön yli, tai vähintään 2-3 tunniksi

Paistin valmistaminen:

-          Paista täytteitä pannulla oliiviöljyssä kunnes ne ovat pehmeitä ja lisää mausteet

-          Lisää pannulle myös leipäkuutiot ja soija-vesi seos

-          Paista n. 5 min.

-          Ota tofu jääkaapista ja kaiva sen keskelle kuoppa. Jätä kuitenkin reunat ja "katto" muutaman sentin paksuisiksi

-          Sivele tof-muotti kauttaaltaan marinadi seoksella

-          Laita täyte tofu kuoppaan ja painele tiukasti aiemmin poiskaivettu tofu-mössö päälle

-          Käännä koko paisti leivinpaperille ja muotoile sitä

-          Sivele ½ marinadista tofun päälle ja peitä foliolla

-          Paista 200-asteessa 1h, ota sen jälkeen folio pois, sivele paistille loput kastikkeesta ja paista vielä 45min.